Point M ontwikkelt collegekaart met chip voor Windesheim!

Studenten Feddrik Soer en Elroy van den Bout presenteren Student-Id op het 'Beste studentondernemer van Windesheim' verkiezing!
ZWOLLE – Studenten Elroy van den Bout en Feddrik Soer, die samen hun eigen bedrijf Point M hebben, ontwikkelen een collegekaart met chip voor Hogeschool Windesheim. De kaart kan in september 2017 in gebruik worden genomen.

De hogeschool bevestigt de plannen voor een collegekaart met chip. “Maar het moet natuurlijk allemaal nog wel gemaakt worden. Als het allemaal lukt, dan is het de bedoeling dat de kaart bij het begin van het nieuwe schooljaar in gebruik wordt genomen”, laat Windesheim-woordvoerder Lex Kloosterman in een reactie weten.

 

Studenten worden vanaf dan voor het maken van tentamens ingecheckt door een surveillant. Daarbij wordt een grote foto van de student getoond op het scherm, zodat de surveillant kan controleren of de persoon op de foto en de student dezelfde is. In de huidige situatie controleren de surveillanten de kleine, door de student zelf aangeleverde pasfoto op de collegekaart.

“Zo’n twee jaar geleden is natuurlijk het incident in het nieuws geweest waarbij een student een foto van Bauke Mollema had ingeleverd voor zijn collegekaart en met die kaart tentamens had gemaakt. We hebben geen signalen dat er wordt gefraudeerd met tentamens, maar dat incident was wel een aanleiding voor ons om na te denken hoe het beter kan”, verklaart Kloosterman.

De nieuwe collegekaart is niet alleen bedoeld voor tentamens. Uit een onderzoek van de studenten van Point M kwam naar voren dat de communicatie tussen studenten, bedrijven en alumni en de hogeschool verbeterd kan worden. De nieuwe pas met chip is daarvoor ook een oplossing.

“Door de nieuwe studentenkaart voor hun mobiel te houden, kunnen studenten onder meer eenvoudig en snel bij de informatie die ze dagelijks nodig hebben. De pas wordt een onderdeel van een hele community, waarbij alumni en bedrijven hun hele leven aan Windesheim verbonden zijn”, legt Feddrik Soer van Point M uit.

Windesheim is de eerste hogeschool die de kaart op deze manier invoert. “Dit systeem is een blauwdruk, die straks bij alle hogescholen, universiteiten en mbo-scholen toegepast kan worden”, stelt Soer.

0
Shares